PORTAL PRESSUM

PORTRETI: Ivan Brečević bivši nogometaš Buja na radu u Atenskom AEK-u (Video)

Portreti
2015-07-25 12:52:40

Rođen je u Sloveniji prije 27 godina, ali hrvatskog podrijetla. 1,89 m visine, središnji napadač. Započeo svoju nogometnu karijeru u Sloveniji, a nakon kratkog razdoblja igranja u Kini pridružio AEK u 2013.g. Najbolji strijelac AEK-a, 15 golova u 15 utakmica u prvenstvu, i 2 gola u 4 utakmice u Kupu.
Ovako o Ivanu Brečeviću piše na službenim stranicama AEK-a iz Atene.

Priča o tom stasitom centarforu je zapravo malo drugačija. Odrastao je u Bujama gdje je i započeo svoje prve nogometne korake u istoimenom nogometnom klubu. Neki izvori nam sugeriraju da je igrao i u NK Babići ( 2 ŽNL Sjever), a onda 2009. počinje svoju profesionalnu nogometnu karijeru kada iz Buja prelazi u ND Gorica (Slovenija). Tu se nije dugo zadržao. Za 230.000 € vrijednog transfera odlazi u daleku Kinu u SX Chanba. Nezadovoljan tretmanom u Kini već nakon 6 mjeseci vrača se u Hrvatsku, točnije u NK Šibenik transfera vrijednog 180.000 €, da bi ga Šibenčani u kojem je proveo dvije sezone, za iste novce prodali NK Kopru gdje Brečević doživljava nogometnu renesansu.

U Kopru su "nanjušili" da bi se moglo dobro zaraditi, te ga 2013.g.prodaju u AEK Atena za 280.000 €. Dolaskom u Atenu Brečević je naprosto eksplodirao. Postaje prvi strijelac momčadi. Publika ga obožava. Brečević je na velikoj sceni u velikom klubu, te igra velike utakmice na užarenim terenima Grčke.

Njegovi prijatelji kažu da se radi o jedno izuzetno finom mladiću koji ničim ne pokazuje da je zvijezda grčkog nogometa. Rado je viđen u krugu svojih prijatelja i za njih je on bio i ostao BRELE.

Postavljati pitanja tipa, zašto Brečević nikada nije igrao u Istri 1961 bilo bi suvišno. Mnogi naši mladići ostali su potpuno anonimni u našim nogometnim sredinama, te se oćitp istarskom prvoligašu više isplati dovoditi skupe islužene trećerazredne nogometaše, nego dati priliku svojoj djeci da igraju za svoju Istru.

Brele se dobro snašao u Ateni. Njegova cijena raste svakim danom sve više i više. Samo da ga posluži zdravlje. Vjerujemo da će jednoga dana kada "okači" kopačke o klin prenositi svoja znanja i bogata iskustva na mlađe naraštaje.

S toga poželimo mu još puno golova i veselih trenutaka ma gdje bio i ma gdje igrao. SRETNO BRELE.

VIDEO