PORTAL PRESSUM

Dominic Thiem i Joao Sousa u finau umaškog Atp-a

ATP Umag 2015
2015-07-26 08:09:44

Dominic Thiem i Joao Sousa. Mnogo je razloga zašto je to bilo teško predvidjeti, ali momci su apsolutno zaslužili naći se u finalu 26. izdanja umaškog turnira. Thiem je izbacio prvog nositelja i favorita publike, a Sousa je prošao najtežom stazom do finala izbacivši Andreasa Seppija, Fabija Fogninija i Roberta Bautistu Aguta.

Oba jučerašnja polufinala otišla su u treći set. Sousa je uspio slomiti žilavog Bautistu Aguta i pokazao je da može pobjeđivati u serijama. Uključujući i Davis Cup vikend, Portugalac je dobio šest mečeva zaredom. Iako je u prvom meču protiv Tonija Androića imao problema sa snagom i djelovao iscrpljeno, preskočio je sve umaške prepreke. Jučer je uspio neutralizirati Bautistu i na kraju pokazao više izdržljivosti.

Po istom receptu kao i Sousa, Dominic Thiem se vratio nakon izgubljenog prvog seta. U tih početnih 6-1 izgledalo je kao da Gael Monfils ne može izgubiti taj meč. Djelovao je kao da je u zoni, kao da je energiju i efikasnost iz finiša fenomenalnog četvrtfinalnog meča protiv Philippa Kohlschreibera samo prekopirao u sinoćnji meč. Međutim, u drugom mu se setu dogodio pad u igri, a u trećem je setu nestao s terena. To je Monfils - uvijek može oscilirati od fenomenalnog do lošeg u jednom meču. Thiem nije igrač koji će praštati takve pogreške i zasluženo je otišao u finale.

Iza oba finalista su teški rasporedi. Sousa je dobio dva meča u Davis Cup vikendu protiv Finske, Thiem je svoja dva protiv Nizozemske - izgubio. Ipak, umor se sutra zaboravlja jer ipak se igra za pobjedu na jednom od igračima najdražih turnira u kalendaru.


umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag