PORTAL PRESSUM

Umaški osnovnoškolci aktivno o volonterizmu i pomoći pojedincima

Umag
2015-03-27 10:31:51

Umaška udruga „Pružam ti ruku“ u suradnji s Gradom Umagom i Volonterskim centrom Istra, a u okviru projekta „Učeći i pomažući rastemo zajedno“ financiranog od strane Grada Umaga i Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva Istarske županije,  održala je prezentaciju o volonterstvu i mogućnosti volontiranja za učenike osmih razreda umaških osnovnih škola.

volonteri 2_2U umaškim osnovnim školama na interaktivnoj radionici o volonterstvu sudjelovalo je 111 mladih osnovnoškolaca i njihovi učitelji. Voditelj Centra Elvis Fekete je prisutnima pojasnio pojam volonterstva, razloge zašto je dobro volontirati, gdje i kako se može volontirati i kakva je zakonska regulativa vezana za volontiranje, posebice mladih.

„Razumijemo procese, jasna nam je snaga volontera i aktivnih građana, radi se o našoj budućnosti i našim gradovima i spremni smo se uključiti. Zato, umrežite bolje sve dionike, osigurajte nam uvjete za uključivanje, pohvalite volontere i organizacijama koje ih trebaju osigurajte potporu. Zajednica, grad, selo, županija, društvo, škola..., sve je to i naša odgovornost, ali uvjete za uključivanje nam mora osigurati netko drugi.“ naglasio je Fekete.

Dio programa informiranja i motiviranja građana u osnovnim umaškim školama prezentacijom rada umaške udruge „Pružam ti ruku“ dodatno je oplemenila i predsjednica Slavica Renko koja je predstavila rad udruge i projekt kojime se želi uspostaviti model suradnje raznih pružatelja pomoći, odnosno, jedinica lokalne samouprave, državnih institucija, organizacija civilnog društva i građani (volonteri i donatori) čime se osvještava da smo svi odgovorni za razvoj zajednice, podizanje kvalitete života i jačanje socijalne kohezije.

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac