PORTAL PRESSUM

Kolumna Sabotaža: DNEVNIK JEDNE KURVE

Kolumna - Sabotaža: Franjo Sabo
2015-09-02 10:31:51

Kleči seoska djevojka pred kipom Djevice Marije i tiho joj govori:
"Presveta Djevice! Zoveš se Marija, a i ja se zovem Marija... Otišla si u krevet kao djevica, pa zatrudnila; baš kao i ja. Rodila si dijete a nisi bila zakonski vjenčana... kao i ja. Tebe zovu sveticom... a trebaš doći k meni u selo da čuješ kako mene zovu“.

Ovaj vic sam „ukrao“ mom fb prijatelju Igoru, a on zorno prikazuje koliko je ovaj svijet otišao u kurac.
Da u meni žive dva JA to sam već odavno spoznao. Nije to baš ni toliko loše. Svako jutro u kupatilu imam priliku gledati facu tog odvratnog drugog JA. Imam mu priliku u lice reći sve ono što ga sljeduje. To sam i jutros učinio s guštom. „Šta je pičko, boli glava, boli stomak, sve te boli, e tko te jebe. Znaš i sam da ti je loše od alkohola, a ne, ti si morao „udarat“ po Orahovcu. Neka, domaći je i zdrav je. Je domaći, ali s pol kile šećera, i nikako ne može biti zdrav. Morao si pojesti i pol kile kulena onako uz put, gledajući tekmu, e pa crkni idiote“.

„Slušaj ti majmune, ne seri. Ti znaš da ja ne pijem, a ovo sinoć mi se omaklo, a i umjeren sam u klopi. Ovo što me malo glava boli to ću riješiti nekom tabletom, a stomak, nema toga što soda bikarbona ne može riješiti i ajd ostavi me na miru, majmune majmunski“.
Da nisam brzo napustio kupatilo ova mala svađa eskalirala bi u eksces širih razmjera. Prijetio je i fizički obračun, a tu je obično neriješen rezultat.

„Što je dragi, opet si imao razgovor sam sa sobom“? Kada bi ovoj mojoj nešto promaklo moj život bi bio manje kompliciran. „Nego što si ti to radio sinoć? Jutros kuća smrdi. Kuhinja u neredu, dnevna kao da je bomba upala. Pa koliko vas je bilo tu sinoć“? Kako da joj objasnim da sam bio sam, da me uhvatila neka depra, da sam bio nadut od njene sarme i nisam redovito mogao obavljati fiziološke potrebe ispuštanja vjetrova koja obično kod mene stvaraju veliku nervozu koje prati želja da nekome jebem mamicu u startu ili me goni prema tamanjenju svega što je jestivo i nejestivo u frižideru. I tako sam ja zbog njene jebene sarme uletio u friz i naletio na  Orahovac koji sam imao namjeru samo malo gucnuti ali bio je jako fin pa sam ga ponio sa sobom do telke. Kada su naši u trećoj minuti fulali zicer tako mi se digla želučana kiselina da sam trebao nešto ljuto i snažno, tako je nastradao i kulen. Onaj drugi ja u meni je dizao uzbunu. Gonio me je on u ostavu  gdje ova moja drži 62 vrste raznoraznih čajeva, da uzmem nešto zdravo, koju mrkvicu ili patliđan, suhe jabuke ili rižine pogače (jebale majku ko ih izmisli), a neeee, rekoh mu u sebi, mrššš pederu, danas igra moja Hrvatska, ako treba i umrijet ću  (sutra) za nju.

I tako ja polako danas umirem. Ne prestaje glavobolja, popio sam i treću turu sodabikarbone, ne pomaže, ali važno je da smo im mi uvalili hrpu golova. Večeras je nova tekma. Ova moja vidi da mi je loše. Vidi ona da sve češće zazivam majku („joj majko umreću ti mlad, pomozi“), pa valjda iz straha da mi majka stvarno ne bi došla, preuzima stvar u svoje ruke. Kuha mi neki zeleni čaj sa mješavinama samo njoj znanim. Nisam paranoičan ali mi se čini da sam upravo progutao gušterov rep, zmijino oko i mišje uho. Osjećam se bolje,možda, a možda i ne. Vrag će ga znati. Neka, znam ja da me sada čeka malo duži boravak u kupatilu. Osjećam se kao kurva kojoj nisu platili za sex, a morala ga je i popušiti. Pitam se koja je razlika između mene i nje.

Sada mogu da se vratim na prvi pasus ove kolumne i tražiti razliku između mojih dva JA i Djevice i Kurve. Razlike skoro da i nema. Sve je isto samo nas drugačije doživljavaju. A prednost je što kurva jedina može nazvati svoju kolumnu: DNEVNIK JEDNE KURVE.

Franjo Sabo

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac