PORTAL PRESSUM

Kolumna Igor Stojaković Balky: Balkyjeve putešestvije po Dojčlandu

Kolumna Igor Stojaković Blog
2015-09-05 02:35:43

Jes Jes.. Selo, bogu iza tregera, mrkla mračuga, jedna tabla, jedan turak, jedan sat stajanja... pasa nema, a ni mačke...
Sat je trajao dugo, pre dugo da bi ga opisivao u ovom reportu, tako da ću skratit :) Vlak je došao, ja se ukrcao i pravac Mainz... Hotel.. Spavanje...

Dakako, greške su tu da se dešavaju, pa nisam znao da Wiesbaden u kojem sam trebo presjest za Mainz ima čak 3 željezničke stanice... i kad sam vidio da piše Wiesbaden, ja ladno izašo van... a onoo... Wiesbaden Poljski WC stanica, ni kučeta, ni mačeta.....reko... eee moj Balky, kako ćeš ti spavat na pruzi :)

Srećom, radnica koja radi na tom nečemu sa upitnikom na licu, iznad glave i oko glave, prišla mi je i rekla ... "habnzi habne lalla habn habeenn ?"

Na što sam joj britkim njemačkim odgovorio "MAINZ?"...

Divna Gospođa shvatila je s kim ima posla, i vrlo profesionalno i tečnim njemačkim rekla je "Naaaajn! Nicht zu Mainz... Zu WiesBaden in 2 Stunde,und Von Wisbaden nach Mainz hamblamambla 1 stunde..."... moj tečni njemački tada je upitao: "Taxi? :)" ... na što je predivna dama rekla... "Ich Rufen, du warten!" ... srećom sam sto puta na DSFu gledao one Rufenzi mih draj mal draj, draj mal draj.... Rufen zi Grany cvaj mal sex draj mal funf, pa sam skonto da taj rufen znači da će ona nazvat, a ja da čekam... :)

Tako učinih, taxi dodje, ono Turky party :) ...

Cijelu kolumnu pročitajte:OVDJE

Igor Stojaković Balky je jedan od naših najzanimljivijih blogera. Živi i radi u Dablinu u Irskoj. Piše već neko vrijeme na svojoj blog  stranici http://igor.stojakovic.net,  o svojim iskustvima života u Irskoj. Putopise s svojih bezbrojnih putovanja po svijetu, članke iz svakodnevnice.

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac