PORTAL PRESSUM

Kolumna Sabotaža: KADA GA ŽENA ZABIJE

Kolumna - Sabotaža: Franjo Sabo
2015-09-07 12:38:15

Nakon debakla ovih naših, što ih mi zovemo nogometaši, a cijeli svijet komedijaši, sjetio san se jednog članka od prije dva tjedna gdje je valjda neki haker upao u prepisku neke ženturače i njenog muža nogometaša.

ON: Eeee Jube, eto vračan ti se doma. Dolazim za dvi ure i ne mogu više slušati ovog zalizanog koji nemre dati gola pa nas sviju u avijonu maltretira da mu dajemo slabe lopte.
ONA: A ča je to oni što se slika s pločicama na trbuju?
ON: e
ONA: A kada stižeš da ti mogu večeru podgrijati. Poslala mater odozdo šerpu filovane paprike i malo raštike.
ON: A e, onako, odokativno, za dvi ure.
ONA: Auuu jebate, onda moram otpustiti oviga što nam kosi travu i šiša zelenjavu po dvoru. Ma znaš, čim dođeš moračeš ž njime popričati. Dok te ni bilo, on ti je dva puta posla čaču umisto sebe.
ON: Pa šta, možda je bidan bio bolestan, bolje i čača neg niko.
ONA: A e, je tebi, a ni meni.
ON: Zašto?
ONA: A ča ću ti ga ja objašnjavat.
ON: Slušaj Jube, ja ti odma za par dana idem doli za Rvacku, igramo dvi utakmice. Jednu negdi oko Rusije, a drugu tamo nigdi di je ladno. Pa mi spakivaj kufer zanaput.
ONA: A jebaga ti opet ideš. A ja uvik sama. Iđen i ja s tobom, pa ću skočit i do matere, pa malo donit ove naše zdrave rane.
ON: Ma nemoš Jube sada, budi ti kod kuće pa sprimaj dicu zaškolu. Brzo ću ja nazad.
ONA: A e. E da. Zva je oni iz Zagreba što te onomad proda, ma znaš oni što ga njega i brata ujia poskok pa ležali misec dana, e, i reka je da ti kažen da "zalizani mora pasti", kaže on da je to šifra i da češ ti znati o čemu se radi, a da će se on povuč u ilegalu, a da ti to moraš srediti.
ON: Uhhh jbt. Pa ne mogu ti ja to.
ONA: Pa što nemižeš?
ON: Ma on ti oče minjati oviga što sada trenira, pa mi reče da loši igran, a kak ću ja to.
ONA: Šta kak češ? Isto ka i kod oniga prije njeg. Dodavaš loptu samo nazad onim što praši onu Vranku ili onim što veže kosu gumom odgaća, a onda daš onim splići što uvik vraća loptu nazad, a kad nevraća on ju izgubi, i tak cilu utakmicu. A onda svako tolko opizdiš ju na drugu stranu nek oni tamo lomi kičmu da ju stigne, a da nebi bilo sumnjivo opizdiš poneku i po golu itako će je oni golman dok marenda, jenom rukom ufatiti.
ON: A štaču s drugima, još ih ima pešest?
ONA: Nebrini oni Švicarac ima ugovor da se nesmi povridit dok neigra za one svoje Baske. Oni mali Švabo, jebeš njiga, on nek igra, a oni što u tor riva loptu oni ludi slavonac, reka je oni što te prodaje da će on znjimi rješiti. A ovi ostali, jebeš njiha, oni kanda ni ne igraju.
Nego javila mater da nam šalje ponovo paket zdrave rane zate. Pokrenila san biznis. Od kada je oni novinar što san mu dala dvaeset eura pisa kako ti dobro igraš jer ti punica odozdo šalje pakete zdrave rane, javilo mi se sedam-osam ovijah ženturača od tvojih i traže da im ja i njima prodajem da i njihovi tak dobro igraju. Sada ti moja mater skoro svaki dan šalje po paket.
ON:e, a od kuda tvojoj materi tolko zdrave rane kad ima malo veći vrt no što je naša dnevna soba.
ONA: E blesane jedan. Pa ima u Konzuma. Mater tamo kupi i samo malo umalja u onu našu crnu zemlju i eto ti domaće. Pa i u Konzuma reklamiraju da je domaće. Neg da ti rečen. Poslala sam materi pedeset iljada eura. Mora od nečeg održavati vrt. Triba to zasadit, opljevit, ubrat, pa poslat. Troškovi su to.
ON: Jube, da nije malo mnogo?
ONA: Ma šta mnogo. A šta ti misliš kolko košta rana za ona tri tovara što ih mater drži da bi tebi slala mliko,a?
ON: Ma dobro Jube, nemoj se srdit, pošalji ak treba još.
ONA: E dobro si me sitija. Čim se vratiš ideš kod onig tvog prežidenta da tražiš povišicu. Nemrem ja s ovom crkavicom od pol milijuna eura izdržat cili misec. Košta sve, skupo. Et vidiš, još, da bi mi preživili ja moran i švercat zdravu ranu.
ON: Dobro jube, neg sprimaj mi kufer. Pola za ljeto pola zazimu.
ONA: A jbt. pa di ti sad za zimu?
ON: Jube idem tam negdi na sjever, kod nekih Vikinga, tam ti je brrrrr.
ONA: A ideš tam kod onih što nose nakurnjake da im nebi muda otpala. To ti je ono što ti već davno nemaš.
ON: Jube nemoj tu tu tu tu (e tu je pukla linija)
ONA: Alo, alo, e jebaj ga. E ti, ti što rižeš, dođi deder na brzaka, ovi moji sam što ni stiga, a još mu moran i vilovanu papriku podgrijat. A ča i ti bi jednu,a? Fina, fina, a, poslala mater odozdo, a sada će skoro i sarma, a ovi moji ima utakmice i sredom i subotom i karantene. Ala češ se ti meni naranit naše domaće rane odozdo što mi mater šalje i imat trbušćić, a ne ka oni što pokazuje pločice, jeble ga , da ga jeble njegove pločice. Oš' još jednu, jedi, samo jedi, ovi moj kako tuca tako i jede, malo. Nezna on još kako je to KADA GA ŽENA ZABIJE

Ovo je pretpostavljate jedna savim izmišljena priča koja nema veze s stvarnošću, niti povezuje ikoga u stvarnom životu. S toga svaka slučajnost s nekim stvarnim događanjima su sasvim slučajna, a slučajnosti su sasvim moguća, ali ne i nemoguća. S toga u koliko ste svojom maštom doveli neke osobe iz stvarnog života u svezu s ovom pričom, onda stvarno imate bujnu maštu koja prelazi granice realnosti te postajete psihijatarski slučaj kao i pisac ovih redaka.

Franjo Sabo

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac