PORTAL PRESSUM

Jedinstvena pobjeda rukometašica Umaga nad Lokomotivom 22:16

Rukomet
2015-03-07 11:29:18

U minulih pola stoljeća  rukometašice Umaga imaju samo  pobjede nad kadetkinjama RK Lokomotive.Susreti seniorskih sastava  završavale su pobjedama rukometašica iz Zagreba,i bilo je u pitanju samo sa kojom razlikom.U prvom djelu prvenstva utakmica u Zagrebu završila je pobjedom Lokomotive sa 40:14(-26),a sada 22:16(10:6)za UMAG??!!

U međuvremenu ženski klub iz Umaga nakon ulaska u prvu ligu,proživljavao je  nakon turističke sezone istovjetnu krizu priprema i bodovnih ostvarenja u prvom dijelu prvenstva,da bi nakon zimskih priprema popravio formu i osvajao  potrebne bodove  ili dodatne kvalifikacije za ostanak u najkvalitetnijoj  ženskoj ligi rukometašica Hrvatske.

Uprava se je zalagala i kombinirala u igračkoj i trenerskoj križaljci,koja bi trebala donijeti  bezbrižan  bodovni saldo na prvenstvenoj tablici.U pet sezona bodovi su se veoma teško osvajali i osiguravao status tek u zadnjim kolima prvenstva,dok u sedmoj posljednjoj sezoni  nesređeni status u drugim sredinama,nije ponudio na kraju prelaznog roka kao“ glavni zgoditak na lutriji“ dvije kvalitetne i provjerene igračice DINU HAVIĆ i NATAŠU  JANKOVIĆ(povremene seniorske državne reprezentativke).

Bilo je pitanje vremena  za uigravanje  i  uhodavanje  sa igračicama i donekle uigranog sustava  naše seniorske ekipe,ali u igri  bez dovoljne taktičke discipline.
Osjetio se je novi  odnos na treninzima i pripremnim utakmicama,koje su čak i završavale neuobičajenim pozitivnim rezultatima sa tradicionalnim  suparnicama iz bliske Slovenije.

Najava boljih dana i potrebnog zadovoljstva u igri naših seniorki  uvjetovano je boljim pripremama i kvalitetnim doprinosom  zimskih pojačanja.
NATAŠA JANKOVIĆ,ljevakinja i prodorno brzo desno krilo sa nastupima na(MI) Mediteranskim igrama u Turskoj,ex članica Lokomotive,donijela je pojačanu izvedbu kontre i  dobru realizaciju sa desnog krila.

DINA HAVIĆ,kandidatkinja za reprezentaciju  i članica Zameta,Arene,Podravke i Lokomotive.Povjerenoj je stožerna uloga u sredini obrane( uz provjerene Jajčević,Gašić,Vidović,Žuliček,Imamović i Mataija),a u napadu  svojim stasom i igrom privlači suparničke obrambene igračice,tako da  proigrava,upućuje udarce na vrata  i igra u napadu na svim mjestima.U redovima ŽRK Umag uživa povjerenje  suigračica i trenera.Ima punu minutažu i igra u oba pravca.Sve igračice su se preporodile i zadovoljne su  svojim igrama i rezultatima,a dolazak publike na prvoj prvenstvenoj utakmici u Gradskoj školskoj dvorani, biti će odraz  uspjeha i zajedničkog zadovoljstva  u budućim utakmicama sa  ljubiteljima rukometne igre u Umagu.

Nezapaženo su nastavljene prvenstvene utakmice prvoga djela i odmah nastavljene  kup i redovno prvenstvo drugoga dijela prvenstva.Nije potrebno ponavljati i opisivati  izvanrednu bilansu:7  7  0   0 198:144 golova,osvojeno 12 boda i  daljnje kolo u kupu Hrvatske.Toliko pobjeda imali bi u prijašnjim  sezonama tokom cijele jeseni-proljeća.Rezultate na početku 2015.godine postigle su sljedeće igračice:
Pavić,Jušta,Čuljak,Janković 27,Mataija 30(19),Vidović 39,Jajčević 32(4),Havić 16,
Gašić 23,Kovač,Šito 3,S.Imamović,Čančar 4,A.Imamović 8,Žuliček 13.

Sve igračice su se preporodile i zadovoljne su  svojim igrama i rezultatima,a dolazak publike na prvoj prvenstvenoj utakmici u Gradskoj školskoj dvorani  biti će odraz  uspjeha i zajedničkog zadovoljstva sa  ljubiteljima rukometne igre u Umag.
Vjerujemo da će ovakvim igrama i rezultatima ženska ekipa Umaga,osvojiti u  ovoj sezoni  daleko prije spasonosnih 20 bodova,osigurati ostanak,izbjeći  nepotrebno razigravanje i postići najbolje  bodovno  ostvarenje i poredak na prvenstvenoj tablici I HRL.

Na kraju  zbog kroničara,statističara i konačno zadovoljnih ljubitelja“vječnih kritičara“
Sastavi  i ostali podaci sa jedinstvene prvenstvene pobjede nad RK Lokomotiva(Zagreb):
Umag,Gradska školska dvorana 21.02.2015.Gledatelja 300


ŽRK U M A G –RK LOKOMOTIVA(Zagreb)    22:16(10:6).

UMAG-Andrea PAVIĆ(22+1),Dea JUŠTa,Magdalena ČULJAK,Laura RENIĆ 1(1),
Nataša JANKOVIĆ 3,Tena MATAIJA 3(1),Jelena VIDOVIĆ 5,Ana JAJČEVIĆ 4(2),
Adna ŠITO,Valentina ČANČAR,Dina HAVIĆ 4,Kornelija GAŠIĆ 1,Azra IMAMOVIĆ,Tihana BUNIĆ,Julijana ŽULIČEK 2.Trener:Dragan RAJIĆ.
Službeni predstavnik:Aleksandar POPOVIĆ.
LOKOMOTIVA:Ivana JELČIĆ,Marina RAZUM,Katarina JEŽIĆ 3,Aneta BENKO 2,
Marija MILIĆ,Sanja RAJKOVIĆ,Kristina SMILJANIĆ 1,Ena KONTA 1,Ana VLAŠIĆ,
Nikolina TVORIĆ 5,Gabrijela GUDELJ,Leonarda KAPETANOVIĆ 1,Iva MILANOVIĆ LITRE 1,Ivana KREŠIĆ.Službeni predstavnik:Marko BUBALO.
Trener:Davor ROKAVEC.Tehniko:Zdenko ZORKO.
Sedmerci:Umag 5(4),Lokomotiva 1(0).Isključenja:Umag-6 minuta,Lokomotiva-4 minute.
Suci:Siniša BOSAK i Željko HERCEG(Varaždin).Nadzornik:Roberto LOZANČIĆ.

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac