PORTAL PRESSUM

Kolumna Sabotaža: KURVINI SINOVI

Kolumna - Sabotaža: Franjo Sabo
2015-10-15 03:12:17

Osjećam da je došao trenutak da i ja kapitaliziram sva moja mudrovanja kojima se bavim proteklih nekoliko godina. Konačno sam pronašao idealnu formulu kako svoje kilograme dovesti u red. Metoda je vrlo jednostavna. Sjediš, ništa ne radiš, a kilogrami se tope. A sada vam već idem na živce, a još nisam niti počeo da obrazlažem metodu. Na ove finte „ležiš, jedeš i mršaviš“  već ste nebrojeno puta nasjedali, ali ipak, vaša znatiželja je jača, pa nastavljate čitati s obzirom da meni vjerujete.

Moja borba s kilogramima traje od kada znam za sebe. Svi mi koji imamo taj problem krivce nalazimo u drugima. Naravno prvi na listi su geni, onda svi ostali po spisku. Ja sam imao normalnu težinu prvi puta na porodu, a drugi puta nakon povratka iz vojske.

Kod rođenja baš i nisam mogao utjecati na to koliko ću težiti, ali kako su mi kasnije pričali, pri porodu su me odmah htjeli zadaviti, kažu bio je to težak porod. Već  spomenutu kilažu po izlasku iz vojske, tu sam već imao kontrolu nad svojim prehrambenim navikama. Toj težini od 72 kg koju sam imao samo dva puta u životu, sa 12 i nakon toga sa 19 godina, mogu zahvaliti jednom idiotu od vodnika koji nas je naganjao da svako jutro trčimo po 7 km, a nakon toga obavezne vježbe po pola sata.

Iako prehrana vojnika nema veze sa nutricionizmom kile su se topile kao u sauni. Oduvijek sam bio gurman, tako sam i za vrijeme boravka u vojsci od obroka pravio prave rituale. Kuhari su bili moji najbolji prijatelji uz Albance. Doručak, slanina, ona sapunjara, a samnom u redu tri Albanca ispred mene i tri iza mene. Na kraju 7 komada slanine u mom tanjuru, a ako se na traci s one strane pulta zadesio i još pokoji „zemo“ sreći nije bilo kraja. Ručak, grah i još neka pizdarija od povrća. Grah, onaj pravi vojnički, zakon. U džepu su dvije glavice luka, a i maramici smotano nekoliko ljutih feferona. Fešta može početi. Sjedi se odmah do pulta za kojim se dijelila hrana. Čeka se kraj ručka. Od „zeme“ stiže mig, REEEEPEEETEEE. Obarao sam sve svjetske rekorde u brzini.

Vojnički dani se pamte obično po lijepim stvarima, ja ih pamtim po ružnim. Uzbunaaaa. Ništa novo, pa ipak je to vojska. Neki oficir pregledava opremu, a nakon toga šok. Slijedi pregled osobnih ormarića. – „Otljučaj ormarić i odstupi dva koraka nazad“. Dolazim i ja na red. U ormariću 46 ribljih konzervi, pašteta, mesnih narezaka, luka, feferona, nekoliko limenki graha sa mesom, četkica i pasta za zube, pribor za brijanje. Gaće, čarape, košulje, nema. Pa kako bi i bilo kada zauzimaju puno mjesta.

Zaključak. Bio sam terminator a kile su nestajale. Znači unos hrane nema veze sa debljinom kada si mlad. Smatram da je svakodnevno kretanje,trčanje i gimnastika bila presudna za regulaciju težine. Dobro, svaka vrsta fizičke aktivnosti troši kalorije, naročito sex. O sexu u vojsci ne bih sada, ali s druge strane ulice nalazio se učenički dom medicinskih sestara, a ja sam imao dvogled u svom vlasništvu koji je bio omogućen svima da ga iznajme na određenu minutažu, sve je ovisilo kojom konzervom plaćaju.

Sjetivši se na koji sam način skidao kilograme u vojsci odlučio sam početi trčati i gimnasticirati svakoga dana ali svaku moju volju i želju u startu ubila je moja supruga riječima: „sačekaj da odmah pozovem hitnu da ne bi kasno stigla kada te opići srčani, pa jesi ti normalan, pa vidiš da svaki dan hitna spašava ove stare mulce koji su pohvatali neke mlađe komade pa bi sada da izgledaju kao da im je dvadeset“. Kada sam malo razmislio, imala je ona pravo, a ja nisam niti uhvatio neku mladu koku, ma nisam ja uhvatio niti staru koku, pa za koga da se ja dotjerujem? Ali pogled u ogledalo govorio mi je da moram nešto poduzeti. Tv, Internet, novine, gdje god pogledaš nude se neki čudotvorni napitci i tabletice za mršavljenje. Ležiš a kile se tope. Idealno za mene. Odmah sam kupio neki Slim, pa nakon toga neku Green Caffe. Koštalo me to skoro tisuću kuna. Nakon toga još jedan stomak eliminator, banka.

Legla mi je na račun i pokupila svu crkavicu koju sam rasporedio za hranu za dva mjeseca.  Nema love, nema hrane. Čaj, dvopek i sindikalne jabuke na stolu. Za mjesec dana nestalo osam kilograma. Očekujem idući mjesec barem još desetak, naime i dvopeka polako nestaje.

Sada gubim kile na način o kojem sam maštao cijeli život. Ležiš i mršaviš, za sve su se pobrinuli KURVINI SINOVI.

Franjo Sabo

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac