PORTAL PRESSUM

Kolumna Sabotaža: KREZUBA BABA

Kolumna - Sabotaža: Franjo Sabo
2015-10-23 01:05:07

Kada vam netko kaže;  -“Imaš jako lijepe zube“, znajte da je vrag odnio šalu. U tom slučaju više nije riječ o zubima već je poanta u tome da vam ta osoba želi  udijeliti kompliment a na vama ne nalazi više ništa lijepoga. Davno su prošla ona lijepa vremena kada sam dobivao komplimente kako imam lijepe oči, kako sam zgodan,da imam lijepo visoko čelo, čvrstu guzu, maljave grudi. Sve je to nestalo u vihoru mojih životnih ratova koje neprestano vodim sa avetima života.

Oči su mi postale mutne, bez izražajne, o tome da sam zgodan uvijek su me lagale ali ta laž mi je godila, visoko čelo, a da, to mi je ostalo, samo što je sada još izražajnije. Zapravo toliko je izražajno da mi se proteže sve do tjemena. O guzi ne bih sada, a malje na grudima postale su davna prošlost. Umjesto na grudima sada mi dlake rastu u ušima i nosu. Dobro, barem su tu negdje, nisu se izgubile.

Kompliment o mojim lijepim zubima čuo sam danas od jedne naočite dame koja je nestala iz mog vidokruga posljednjih tridesetak godina, a bila je osoba čiju sam pažnju zazivao u svojim maštanjima. Tada me nije niti primjećivala, a trebala je.
 
-„ Oprostite koji put vodi do vašeg srca“? Bio je to moj prvi ulet kod nje. Taj ulet sam koristio samo kod odabranih dama i uvijek je palio. To pitanje sam joj postavio kroz prozor BMW-a crvene boje, sa laktom lagano izbačenim kroz prozor. Uz onaj izvježbani Holivudski osmjeh  na koji niti jedna dama nije mogla ostati imuna. Originalan ulet, benđola i kasne sedamdesete, pa tko bi odbio takvog dvadesetogodišnjeg frajera.

-„ Prošeći mali i ove svoje seljačke fore prodavaj nekim sezonkama a ne meni“.
 
Ostao je samo dugi trag mojih spaljenih guma na asfaltu. Kroz prozor sam čuo smjeh nekih bauštelaca i komentar o nekom pederu koji je dobio ono što je tražio.
Nakon tog neugodnog susreta sretao sam ju često u gradu, ali ona za mene više nije postojala, spalio sam gume ali i sve mostove iza sebe.

Onda je samo nestala. Netko je rekao da se udala za nekog tipa i da živi u Švicarskoj. Ona je ostala moje neubrano voće. Često sam se pitao gdje sam ja to pogriješio. Sa ženama nikada nisam imao baš nekih problema. Točno sam znao koju ješku moram staviti na udicu, rijetko sam griješio. Ali kod nje sam očito negdje falio.

Unazad nekoliko mjeseci ponovo sam je vidio u gradu. Netko mi je rekao da se rastala od muža i da je kupila stan. Sada ponovo živi u našem gradu. Koliko god me i dalje kopkalo zašto me tako grubo odbila toliko baš i više nisam imao želju to i saznati. A onda danas, dok sam pio kavu n terasi moga omiljenog kafića, netko mi je stavio ruke ispred očiju. Nepoznati parfem, glas koji više ne prepoznajem, nepoznate ruke. Kada sam se okrenuo skoro me udario herz šlus. Ona.

Počeo sam mucati kao neki školarac. Lupao gluposti. –„Zar me nećeš pozvati da sjednem“?
 
Točno o čemu smo razgovarali baš se i ne sjećam. Moju agoniju i povratak u stvarnost izazvalo je njen kompliment; - „Imaš jako lijepe zube, sada bih mogla biti s tobom. Sigurno se pitaš zašto sam te onako grubo odbila. E vidiš, još dok sam bila mala moja baka mi je govorila, ne vjeruj muškima koji imaju rastavljene prednje zube, to su ti lažovi i veliki kurvari, a upravo si ti imao razmak između dva prednja zuba. Nisam mogla, iako si mi se jako sviđao, uvijek su mi te  bakine riječi zvonile u ušima“.

Na vrh jezika mi je bilo da joj kažem da joj jebem i babu i zube i ...... , pa zar zbog  jedne krezube babe da ja imam kompleks godinama. Zna li ona da sam ja benđolu prodao odmah drugi dan ispod cijene misleći da je auto krivac. Zna li ona da ja više nikada nisam upotrijebio fintu o putu do srca koja je tako dobro palila i da sam zbog toga ostao kratak za desetak recki. Psovao sam i Jurinog oca što ga nije napravio deset godina ranije da mi napravi nove lijepe zube kakve imam danas.
Što bi bilo da je bilo nikada neću saznati i to sve zbog jedne pizdarije koju je jednom davno rekla jedna stara KREZUBA BABA.

Franjo Sabo

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac