PORTAL PRESSUM

Piše Lejla Rizvanović: 5 Razloga zašto kupovati online

Zanimljivosti
2017-10-18 04:29:37

Kad sam bila mala, nekih 5-6 godina, sjećam se kako me mama uvijek slala da idem u trgovinu kupiti namirnice. Dala bi mi papirić sa potrebnim namirnicama i novac, a ja bih se nakon toga zaputila u obližnju trgovinu. Moram priznati kako mi je to ostalu sjećanju kao „naporan“ posao, no uredno sam ga odrađivala. U trgovini bi papirić dala teti prodavačici, a ona bi mi sve spremila i naplatila. E, toga ima sve manje, ili gotovo uopće nema…

Meni je osobno drago što je svijet postao jedno globalno selo u kojem, u bilo kojem trenutku, mogu kupiti proizvod koji mi već sutradan stiže na adresu. Isto tako vjerujem da „moderne“ mame ne šalju djecu po špežu, kao mene moja, već klik-klik i narudžba je sutradan pred vratima. Doduše, još ne u našem malom mjestu, ali u većim gradovima da. Zato sve druge proizvode možemo dobiti u rekordnom vremenu u nekoliko poteza mišem. S obzirom da ubrzani stil života i razne obveze koje imamo na dnevnoj bazi, vrlo je teško obavljati shopping kvalitetno. Bez obzira da li nam trebaju jakne, majice, tajice, kozmetika ili pak nešto treće uz on-line kupovinu riješili smo se muke.

A sad nekoliko razloga zašto kupovati on-line:
1. Kupnja iz naslonjača - kupujemo iz udobnosti vlastitog doma, u bilo koje vrijeme, ne moramo ići do odredišta, tražiti parking, gurati se kroz gužve i čekati u redu.
2. Bez granica – Internet je bez granica, omogućio nam je da naručujemo proizvode bez obzira na njihovu lokaciju i ponudu u našoj okolini.
3. Sigurna kupovina – ranije je vladalo mišljenje kako je on-line kupovina rizična i nesigurna, što danas nije tako. Ovakve kupnje uglavnom nude više oblika plaćanja, preko kartica, bankovnih doznaka ili pouzećem, a ukoliko se plaća karticama sistemi su toliko sigurni koliko i plaćanje na fizičkim POS terminalima.
4. Brza isporuka – ponuđači koji danas nude on-line kupovinu toliko su uredili svoje poslovanje da, vrlo često, narudžba već slijedeći dan bude na vašim vratima uz prethodnu najavu i mogućnost praćenja paketa.
5. Iskustva korisnika – on-line kupovina omogućuje usporedbu cijena, praćenje akcija i ponuda te ocjenjivanje kvalitete proizvoda i usluge, što olakšava sam proces odabira, odnosno kupovine.

Mogla bih još nekoliko razloga nabrojati, no mislim da je ovo dovoljno kako bi se osoba odvažila na on-line kupovinu. Osobno, kad sam u stisci s vremenom bacim oko na Manzara.hr gdje imaju pravo malo žensko carstvo: od svećanih haljina, torbi, nakita…. A kako je jesen zakucala na naše ormare polako unose i džemperiće, jaknice, majice. Kako god, ja na dnevnoj bazi škicnem što ima, škicnite i vi, možda se zaljubite u svoje nove tajice.

Čitamo se uskoro.

Lejla Rizavnović

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac