PORTAL PRESSUM

Roberto Špelić novi predsjednik PD Planik

Ostali sportovi
2017-12-04 06:06:45

U subotu 02.12 PD Planik održalo je redovitu godišnju skupštinu koja je ujedno bila i izborna. Dosadašnja predsjednica Žužana Dušanić iznijela je izvješće o radu društva za 2017.g. te između ostalog istakla aktivnosti društva koja će obilježiti ovu godinu.

Završetak uređenja planinske kuće na Žbevnici je svakako jedan segment kojim se društvo ponosi, a sve je još počelo u devedesetim kada je tadašnja predsjednica društva gospođa Jasna Sabadin pokrenula tu akciju koja je zahtijevala, uz mnogo truda i značajna financijska sredstva.

Zalaganjem članova i prijatelja društva dana 16.6.2017.godine svečano je otvorena obnovljena planinarska kuća koja se nalazi na 851 m/nv. Kuća je opremljena prostranim dnevnim boravkom, kuhinjom, odvojenim ulazom, kupatilom, sobom za dežurnog, skladištem, spavaonom za oko 30 planinara, te vanjskim WC-om i drvarnicom. Ono što treba istaknuti je da je kuća otvorena ne samo za planinare nego i za sve ljubitelje prirode i visina.

Ono čime se društvo posebno ponosi je brojnost u članstvu iako je ukupno u odnosu na 2016.g 20 članova manje, ali ostali su upravo oni kvalitetni članovi koji su ujedno i nosioci aktivnosti društva.

U društvo je u 2017. godini ukupno učlanjeno 197 članova. U odnosu na prethodnu godinu 20 manje. Podružnica Buje ima 9 članova, Novigrad 20, Poreč 41, Umag 53 i Buzet 74. U svim podružnicama se članstvo smanjilo u odnosu na 2016.godinu, izuzev Buzeta, gdje u 2017. imamo 24 člana više nego lani.

Osnovna djelatnost planinarskog društva je organiziranje i sudjelovanje u planinarskim izletima. U 2017.godini vodiči društva organizirali su do sada 28 izleta, do kraja godine još su dva izleta u planu i to Vela Učka koju će voditi podružnica Buzet i već tradicionalni izlet u nepoznato s kojim će nas ove godine iznenaditi podružnica Novigrad.

Sve ovo, između ostalog istakla je gospođa Dušanić u svom izvješću rada društva za 2017.g. da bi potom prema Dnevnom redu raspustila dosadašnje rukovodstvo društva

1. Žužana Dušanić - predsjednik Društva
2. Đulijana Grego – član Upravnog odbora
3. Josip Salamon – član Upravnog odbora
4. Goran Šepić – pročelnik podružnice Poreč
5. Damir Roviš – član UO podružnice Poreč
6. Mariza Barbo – pročelnik podružnice Buje i Tajnica Društva
7. Elvira Flego Jović – član UO podružnice Buje
8. Marinela Vadnov – pročelnik podružnice Novigrad
9. Zvijezdana Davanzo – član UO podružnice Novigrad
10. Anica Milković Grbac – pročelnik podružnice Buzet
11. Kristijan Majer –član UO podružnice Buzet

te predložila novo koje će voditi društvo u nadolazećem mandatu

1. Roberto Špelić – Umag
2. Žužana Dušanić - Umag
3. Josip Salamon – Umag
4. Igor Ostojić - Poreč
5. Davorka Prusić – Poreč
6. Rosana Jović - Buje
7. Anica Milković Grbac – Buzet
8. Nenad Vrbaški - Buzet

Za predsjednika PD Planik jednoglasno je izabran Roberto Špelić svestrani planinar, maratonac i svestrani ljubitelj prirode.

Nakon zahvale na ukazanom povjerenju Špelić se ukratko predstavio planinarima:
- "Volim prirodu i hodanje. Puno godina planinarim i spreman sam svoje iskustvo podijeliti s članovima društva, te se nadam da će društvo i dalje dobro funkcionirati".

Franjo Sabo

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac