PORTAL PRESSUM

Svečano proglašenje najboljih sportaša Grada Umaga za 2017.godinu

Umag
2018-02-21 09:24:00

Grad Umag, koji je dobio prestižnu titulu Europskog grada sporta za 2018. godinu od strane europske neprofitne organizacije ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu, i ove je godine na tradicionalno svečani način, zajedno sa Sportskom zajednicom Grada Umaga, upriličio proglašenje najboljih sportaša i sportskih radnika. Svečanost je održana u utorak, 20. veljače 2018. godine u umaškoj kazališnoj dvorani.

Pred mnoštvom sportašica, sportaša te ljubitelja sporta, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, predsjednik Gradskog vijeća Jurica Šiljeg te predsjednik Sportske zajednice Grada Umaga Dean Jurdana, najboljim su sportašicama i sportašima uručili priznanja čestitavši im na izvanrednim uspjesima.

Sukladno novom Pravilniku o nagradama i priznanjima kojeg je donijela Skupština Sportske zajednice Grada Umaga u siječnju 2017. godine, kandidate Izvršnom odboru predlaže komisija imenovana upravo od strane Izvršnog odbora Sportske zajednice. Prijedloge za izbor najuspješnijih po kategorijama mogu dati sve sportske udruge registrirane na području Grada Umaga, sportski djelatnici, novinari te ostali istaknuti i priznati sportski djelatnici iz Grada Umaga. Sastav komisije bio je sljedeći: dr. Daniel Ferlin, predsjednik komisije, dipl. kineziolog Dražen Lekšan, dipl. kineziolog Saša Rupena, Ante Sanković i Mijat Gavran, sportski novinar.

Najboljim je sportašem 2017. godine proglašen Damir Barjamović iz Karate kluba Shotokan, dok je najboljom sportašicom imenovana Ana Jajčević iz Ženskog rukometnog kluba Umag. Najbolja muška ekipa za 2017. godinu je seniorska ekipa Rukometnog kluba Umag, a za najbolju žensku ekipu odabrana je seniorska ekipa Sportsko rekreativne udruge „Olimpik“. Najboljom ekipom u mlađim kategorijama odabrana je ekipa gimnastičke sekcije djevojčica Školskog sportskog kluba „Mladost“ Osnovne škole Marije i Line Umag.

Najbolje muške nade su Martin Codiglia Vidach iz Jedriličarskog kluba Umag i Roan Vižintin iz Karate kluba Shotokan, dok su za najbolje ženske sportske nade odabrane Malù Celić iz  Odbojkaškog kluba Umag i Tajana Laković iz Karate kluba Shotokan.

Za najboljeg je trenera odabran Nenad Popović iz Sportske rekreativne udruge „Olimpik“, a za najboljeg sportskog radnika odabrana je Josipa Popović iz Gimnastičkog kluba Umag.

Vrhunski rezultati svih naših sportaša,  veliki broj sportskih udruga i klubova, profesionalnih i rekreativnih sportaša, razvijene sportske infrastrukture te brojnih budućih sadržajnih investicijskih projekata na području sporta,  a na samom kraju i Sajam sporta kao jedini takve vrste u Hrvatskoj i široj regiji, dokaz su kako Grad Umag zasluženo nosi titulu Europskog grada sporta za 2018. godinu.

Grad Umag još jednom čestita na vrhunskim rezultatima klubova i pojedinaca, a posebice onih koji su proglašeni najboljima u 2017. godini!

izvor i fotogalerija: umag.hr

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac