PORTAL PRESSUM

Kolumna Dr. Doc: Seks sa ježom

Kolumna Dr. Doc
2018-06-26 09:18:23

Prije godinu dana sam napisao, a godinu poslije toga ne odstupam niti slovo od napisanoga:

"Sve su bliži i jasnije vidljivi znakovi početka predpristupnih aktivnosti za prijem preostalih balkanskih država u okrilje EU.

Slutim da budućnost u vidu "ponovnog uspostavljanja pune suradnje" između bivših jugoslovenskih država ima realno značenje ozakonjenja ekonomsko-fiskalnih kanala za lakše pretakanje (pranje) novca među povlaštenim obiteljima /familijama /porodicama "u regionu", odnosno uspostavu što slobodnije (čitaj: netransparentnije) formiranog umreženja financijski zamagljenih transakcija. Posljedično, uspostavu što stabilnije ekonomski osiromašene zone u koju će se lakše plasirati kapital "velikih igrača".
 
Drugi oblici suradnje /saradnje bit će tek papirno i simbolično zastupljeni, s punim oprezom da ne prijeđu niti u natruhe uzajamnog razumijevanja, međusobnog upoznavanja i prijateljstva donedavno zakrvljenih i zatupljenih nacija.
 
O religijskim približavanjima oštrih kutova katoličkog, pravoslavnog i islamskog bermudsko-balkanskog trokuta uopće ne vrijedi ni maštati.
 
Bit ćemo stabilni i tolerirat ćemo se točno onoliko koliko je bogatima potrebno da im budemo zajedničko tržište. Dovoljno labavo da, ako se bogovima ne svidimo, osmisle i potaknu neki novi opći potop, iza kojega nas mogu preslagivati iznova.
 
Jer cijeli Balkan zajedno ima populacije koliko je ukupno u 2-3 veća urbana konglomerata u Njemačkoj. Toliko će nam supermarketa i otvoriti. Da se radujemo dok se opet ne potučemo oko stvari koje nam nikada neće dopustiti da uzajamno izgladimo."

Dr. Doc

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac