PORTAL PRESSUM

Goran Jablanov slovenski surfer pronađen živ

Ostalo
2018-10-30 06:41:10

Nakon više od 24 sata kako je proglašen nestalim, danas oko 19 h stigla je obavijest Pu istarske da je surfer Goran Jablanov pronađen živ u tršćanskom akvatoriju.

Goran Jablanov rođen je 1971 godine (Ljubljana) i u poslijepodnevnim satima 29.10 (ponedjeljak) zajedno s još nekoliko surfera otisnuo se na jedrenje po snažnom i olujnom nevremenu. Snažan vjetar dvojici surfera pokidao je jedra. Dok je jednom surferu (hrvatski državljanin) uspjelo da dopliva do obale. Slovenac Jablanov nestao je u velikim valovima.

Uslijed snažnog nevremena potraga s mora za njim bila je onemogućena. Jedino što su mogli spasioci je da obilaze obalu od grada (Umaga) do Savudrije. Potraga za njim trajala je cijelu noć i današnji dan kada su, nakon što se malo vjetar smirio, isplovili i brodovi u potragu.
 
Za sada nema informacija je li ozbiljnije ozlijeđen, ali će svakako pamtiti avanturu koja ga je umalo stajala života. Trenutno je u tršćanskoj bolnici dehidriran i pothlađen. (Njegov hrvatski kolega oporavlja se u pulskoj bolnici).

Očito je dobra fizička kondicija bila presudna da se Jablanov više od 24 sata održi na vodi, a struja ga je odnijela do Trsta.
 
Kako prenose neki talijanski mediji, slovenski surfer pronađen je oko 18 sati na plaži „Costa dei Barbari“ kod mjesta Sistiana, a koja je 19 kilometara udaljena od Trsta. Prema tim podacima Slovenac je na valovima doslovno prešao cijeli Piranski i Tršćanski zaljev. Ubrzo nakon toga prevezen je u bolnicu Cattinara u Trst.

Franjo Sabo
 
VIDEO: POTRAGA IZ HELIKOPTERA
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac