PORTAL PRESSUM

Premijerni nastup mladih umaških košarkaša

Ostali sportovi
2018-11-01 10:43:42

U novu takmičarsku sezonu, KK UMAG kreće sa tri generacije : kadeti, predkadeti i dječaci. Treneri Erlić i Brusić  sa optimizmom su krenuli u nove treninge  i složili tri generacije , spremne za prvenstvene izazove.

Kadeti, predvođeni Egonom i  Normanom, odigrali su prvu utakmicu u subotu, 20 .10, protiv ekipe KK PULA 1981. Na domaćem ternu, kadeti, doduše oslabljeni, izgubili su utakmicu protiv solidnog protivnika rezultatom 83 :56. Prva utakmica, prvi poraz. Možemo se složiti da se sa Pulom baš i nemožemo kvalitetno nositi, ali sa kompletnim sastavom rezultat bi sigurno bio puno bolji.

Dječaci, oslabljeni ove godine, nisu odigrali dobru utakmicu protiv vršnjaka iz Pule ( KK PULA 1981 ). Dječaci iz Pule bili su bolji, brži, jači i uigraniji. No, ako uzmemo u obzir da je  našoj ekipi mnogo novih mladih igrača koji se tek uče, ne moramo biti razočarani. Trebamo vremena ,terninga i rada i rezultati će sigurno doći.
 
PREDKADETI:  KK OLIVA : KK UMAG   68 : 66
 
Na svom prvom gostovanju, u novoj prvenstvenoj sezoni, naši su predkadeti  odigrali dobru utakmicu  protiv ekipe predkadeta KK OLIVA ( Vodnjan ). Na žalost, nismo uspjeli dobiti utakmicu i konačan rezultat je 68 : 66 za domaćine.

Krenulo je odlično. Prva četvrtina , 8 razlike za nas ( 10 : 18 ), druga četvrtina ( 15 : 13 ) za Olivu. U trećoj četvrtini još uvijek vodimo i imamo dobar rezultat ( 16 : 16 ).  Početak zadnje četvrtine i slijedi neobjašnjivi pad , gubimo lopte, obrana se više ne igra, pad koncentracije i utakmica završava pobjedom KK OLIVA 68 : 66.

Nemamo razloga za brigu, ali moramo poraditi na kvalitetnijoj obrani  ( Erik odličan u napadačkom dijelu igre , postigao je 39  koševa, ali igrač kojeg je čuvao je zabio preko 30 ). Dečki se pomalo još uvijek gube , naročito novopridošli dječaci i ne shvaćaju ozbiljnost košarke na dva koša ( još su u fazi ” haklanja ” ), a nedostaje i kondicije ( ne možemo se oteti dojmu da smo bez snage  pri kraju utakmice ).

No ne treba biti razočaran, odigrali smo solidnu utakmicu i malo je nedostajalo da uknjižimo prve bodove.
 

KK Umag
 
SVE  O AKTIVNOSTIMA KK Umag : OVDJE

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac